Puli Space Technologies
EnglishMagyar

Small Step ClubPuli Space Small Step Club

 

What would You measure on the Moon? - Request for proposals.

2015-07-16_842px-Ap16_pseThis is a Request for Proposal addressed at the Hungarian science and engineering community. Below You find the Hungarian description.

A Google Lunar XPRIZE (GLXP) egyedülálló világversenye a Hold robotokkal való felderítésének új, olcsó módszereinek fejlesztésére ösztönzi a kihívásban résztvevő csapatokat, amelyeknek 2017. december 31-ig kell – legalább 90%-ban magánerőből finanszírova - eljuttatni űrszondájukat a Holdra.

A Puli Space csapat adott esetben külön díjazást jelentő tudományos célú hasznos terhek Holdra juttatását is szeretné megvalósítani; ehhez várja a magyar tudományos és műszaki kutatók, valamint a "Citizen Science" szellemében a nagyközönség javaslatait a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címen.

A FELHÍVÁS

A szűk erőforrásokra való tekintettel, kis tömegű, alacsony energiaigényű, kis térfogatban elhelyezhető mérési elrendezést lehet reálisan megvalósítani. Mivel a holdi éjszaka túlélése jelenleg nem tervezett, a kísérlet maximális várható időtartama mintegy 12 nap lehet.

A keresett mérési elrendezés tervezett peremfeltételei:

• max. 300 g össztömeg, elektronikával és kábelezéssel együtt

• max. 5 W teljesítményfelvétel

• geometria: maximum 5 cm x 10 cm x 10 cm kiterjedés. A geometriai méreteket és az elhelyezést a javaslat ismeretében egyedileg határozzuk meg, lehetséges elhelyezés a Puli oldalán / alján, maga a müszer lehet a rovertestben is.

Eltérések a konkrét megvalósítás során kisebb mértékben lehetségesek.

A rövid, 100-150 szavas leírásokat ill. a témát érintő kérdéseket várjuk a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it email címen. A beküldött javaslatokat / gondolatébresztőnek szánt ötleket a beküldő(k) engedélyével ezen az oldalon megjelentetjük.


Last Updated (Thursday, 05 November 2015 04:18)

 
EnglishMagyar
XPRIZE_GOOGLE_RM_all grey facebookyoutubetwitterfacebook